Secţia Radioterapie l

Sectia Radioterapie I se afla situata la ultimul etaj ( 7) al institutului oncologic.

Are în dotare 64 paturi dedicate pacientilor oncologici.

Sectia dispune de un personal format din medicii:

Dr. Dan Ionescu sef sectie

Dr. Ileana Ionescu

Dr. Cristina Rosca

Dr. Laura Popovici

Dr. Valeriu Toma

precum si 12 asistente medicale, dintre care 3 cu studii superioare, 8 asistente principale si 1 asistenta medicala generalist, 8 infirmiere, un registrator medical, un brancardier.

Servicii medicale
Tratamente radioterapice complexe, terapii asociate pentru toate localizarile bolii neoplazice, în conformitate cu protocoalele terapeutice si indicatia stabilite în comisia multidisciplinara, dupa efectuarea bilantului preterapeutic, cu scop curativ sau paliativ.
Planul de tratament dedicat efectuarii radioterapiei este personalizat.
Se utilizeaza fie achizitia de date si prelucrarea de pe filme TC sau RMN de catre fizician specializat si medicul curant cu folosirea simulatorului 2d, fie plan de tratament 3d dupa achizitia de date la tomograful computerizat dedicat (CT-SIM).
Pacientii beneficiaza, daca au indicatie, de iradiere prin brachiterapie în sistem after –loading cu debit mare, sau mulaje personalizate efectuate de tehnician specializat, cu plan de tratament avizat de fizicieni specializati si de medicul curant.
Pacientii beneficiaza de tratamente complexe pe cale orala sau generala cu intentie curativa, simptomatice, reechilibrare, precum si de terapia durerii.
Personalul sectiei participa la cursuri în cadrul programului de pregatire medicala continua, conferinte si congrese cu lucrari stiintifice.

telefon camera de garda: 021-227.14.46