JoomlaTemplates.me by BlueHost Coupon
  • Sos Fundeni 252, Sector 2, Bucuresti
  • Telefon 021-2271000 Fax 021-3183262
  • linii RATB: 182, 253 si 343
  • o parte din colectivul Asociatiei P.A.V.E.L.
  • o interventie chirurgicala complexa
  • vizita d-lui Presedinte din februarie 2015
  • cabinet ecograf
  • Programul Național de Screening pentru Cancerul de Col Uterin
  • Programul Național de Screening pentru Cancerul de Col Uterin
  • PROGRAM: PROVOCARI ÎN SANATATEA PUBLICA LA NIVEL EUROPEAN MECANISMUL FINANCIAR AL SPATIULUI ECONOMIC EUROPEAN 2014-2021 Proiect: Creșterea performantei în diagnosticul și tratamentul cancerelor la copii prin îmbunatatirea echipamentului tehnic, achizitia de aparatura moderna, instruirea personalului medical și dezvoltarea de recomandari

Introducere

    

Laboratorul de Biochimie si Radiobiologie functioneaza in cadrul Institutului Oncologic din Bucuresti de la infiintarea acestuia ca un laborator de cercetare, aici desfasurandu-se o activitate de cercetare translationala, asigurandu-se toate nivelele de lucru care presupun documentarea, experimentarea si valorificarea proiectelor stiintifice. Incepand cu o cercetare fundamentala care presupune realizarea modelelor de lucru in vitro pe culturi de celule sau numai strict celule izolate din fragmente tisulare tumorale, continuand cu experimentarile in vivo pe modele animale, pana la dozarea unor parametrii biochimici din serul sau urina pacientilor in vederea stabilirii diagnosticului si a monitorizarii eficientei tratamentului oncostatic, activitatile efectuate in acest laborator vin sa completeze multitudinea si complexitatea activitatilor specifice bolii canceroase care se desfasoara in institut.

Resurse umane

Dorobantu Cristina biolog Cercetator stiintific
Dumitru Mirela inginer chimist pr./doctorand Cercetatorprincipal III
Glavan Daniela biochimist spec. Cercetator stiintific
Gruia Maria Iuliana

biochimist pr./

doctor

Cercetator principal II

Sef laborator

Negoita Valentina medic veterinar/doctor Cercetator stiintific
Vasilescu Maria-Monica biolog specialist / doctorand Cercetator principal III

In acest laborator isi desfasoara activitatea un numar de 12 persoane cu o pregatire strict specializata pentru activitatea de cercetare si anume 6 cercetatori cu studii superioare (1 cercetator principal gradul ll, 2 cp gradul lll , 3 cercetator stiintific) incadrati dupa specialitatile lor si anume 1 chimist, 2 biologi, 2 biochimisti si 1 medic veterinar, trei doctori in stiinte biologice specialitate biochimie medicina veterinara, si 2 doctoranzi. Un numar de 4 persoane sunt asistenti medicali principali cu studii superioare,. Exista si un personal auxiliar (un muncitor si un ingrijitor de curatenie) necesar desfasurarii activitatilor curente. Media de varsta este de 42 ani cuprinsa intre 56 si 27 ani ,Acest numar mic de personal desfasoara atat activitate de cercetare fundamentala cat si clinica, participand la realizarea unor teste clinice de monitorizare a tratamentului cu Metotrexat in doze mari , dozari de markeri pentru depistarea precoce a metastazelor osoase (raportul hidroxiprolina / creatinina), de prognostic pentru melanomul malign (acidul sialic) precum si parametrii biochimici de stres oxidativ (MDA, Ceruloplasmina, tioli albuminici, FRAS), teste clinice, (CIC complexe imune circulante) care nu se efectueaza in alte unitati spitalicesti prin metodele adaptate si verificate din literatura de specialitate in laboratorul nostru.

 

Programe de cercetare

1. Coordonator Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti

Programul: Parteneriate in domenii prioritare

Domeniul:  6. Biotehnologii

Acronim proiect: RuSYST

Contract nr:136/ 2012

Subcontractor / partener 1 Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alex. Trestioreanu” Bucuresti in calitate de partener (P1) al proiectului: „Conceperea si dezvoltarea unor sisteme de transport si cedare pentru noi compusi de ruteniu cu actiune antitumorala

2.Platforma technologica avansata pentru studii preclinice ale radiofarmaceuticelor; ACRONIM: RadIOMED, in cadrul programului CAPACITATI, Modulul III, Romania-CERN (RO-CERN (ELI-NP; FAIR)).

Una dintre personalităţile marcante ale institutului a fost

Prof. Dr. Doc. Alexandru Trestioreanu,  medic de renume naţional şi internaţional,

care a desfăşurat în cadrul Institutului Oncologic Bucureşti

o prodigioasă activitate în  slujba pacientului, formânnumeroşi specialişti în domeniu.