Laboratorul de analize medicale al IOB ofera o gama variata de servicii specializate de laborator, destinate a satisface cerintele si nevoile pacientilor.

    Organizarea Laboratorului de analize este facuta pe compartimente , fiecare dintre acestea avand un responsabil de activitatea compartimentului respectiv.

Hematologie-Hemostază, avand in dotare analizoarele ADVIA 2010, ADVIA 2010i, CELLTAC , pentru determinari hematologice, inclusive reticulocite, si Sysmex 500 pentru analiza hemostazei.

Biochimie serică , cu analizoarele Dimension , Olympus , Architect 8000 , Konelab 600 care efectueaza o gama larga de determinari biochimice din ser, urina si lichide patologice.

Imunologie unde cu ajutorul analizoarelor Immulite 2000, AIA 1800, Architect 2000 se fac deteminari de markeri tumorali , dozari hormonale, iar cu analizorul BN ProSpec se lucreaza teste imune, inclusiv cele de diagnostic pentru mielomul multiplu.Tot in cadrul acestui department se lucreaza markerii virali, utilizand testele rapide.

Bacteriologie ,departament care stabileste diagnosticul bacteriologic si micologic prin detectie in sistem clasic si automat cu ajutorul analizorului Microscan . Se evidentiaza bacterii si levuri din : sange ,urina ,materii fecale, lichide biologice (LCR, lichid peritoaneal, lichid pleural, lichid de ascita),secretii (plaga, otica, oculara, bronsica, vaginala, col uterin, uretrala), exsudat faringian si nasal. Rezistenta la antibiotice si chimioterapice este determinate cu ajutorul antibiogramei.

Laboratorul are puncte proprii de receptie si de recoltare, ceea ce facilitează accesul atat pacientilor din ambulator cat si celor ce solicita investigatii cu plata la serviciile medicale de laborator.

Personal medical
Fiecare compartiment este coordonat de către personal medical cu înaltă calificare atât din punct de vedere tehnic, cat si din punct de vedere al asigurarii si controlului calitătii în medicina de laborator.
Personalul medical este constituit din 6 medici primari, 2 biochimisti, 1 biolog si asistenti medicali.

Medic Sef laborator -Dr.Sasareanu Anca - medic primar, compartiment hematologie

Dr.Radut Dana-medic primar

Alecsa Gabriela- biochimist principal, responsabil compartiment biochimie

Lazar Veronica- biochimist principal

Dr.Scarlat.Mihaela-medic primar ,responsabil compartiment imunologie


Dr.Bogdan Mariana-medic primar, responsabil compartiment bacteriologie

Cotea Adriana- biolog principal