Screening cancer col uterin!

Subprogram National

 

INFORMATII PENTRU INSCRIERE

INFORMATII UTILE

COMPONENTA RETEA IOB

MODELE FORMULARE

       Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu Bucureşti este înscris în subprogramul naţional de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin, aşa cum este reglementat Conform HG nr. 440 din 25 iunie 2019, pentru prelungirea termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 155/2017 privind aprobarea programelor naționale de sănătate pentru anii 2017 și 2018 și pentru modificarea secțiunii A din anexa la aceasta, publicata in MOf. nr. 523 din 26 iunie 2019, prelungeste programele nationale de sanatate pina la 31.decembrie 2019 prin Ordinul nr. 978/2019 pentru prelungirea termenului de aplicare a prevederilor Normelor tehnice de realizare a programelor naționale de sănătate publică pentru anii 2017 și 2018, aprobate prin Ordinul ministrului sănătății nr. 377/2017, precum și modificarea și completarea acestora, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 536 din 28.06.2019.
Acest subprogram are o durată de 5 ani şi este adresat femeilor ce au vârsta între 25 şi 64 de ani.
Institutul nostru este cea mai cunoscută unitate sanitară în domeniul oncologic, având o experienţă vastă, specialişti recunoscuţi şi un program de cercetare ce cuprinde proiecte în cooperare cu binecunoscute institute din străinătate.
Pentru acest subprogram, ce constă în testarea gratuită, prin metoda frotiului cervical Babes-Papanicolaou, a populaţiei feminine, institutul asigură specialişti ginecologi (medici şi cadre medii), medici şi biologi anatomopatologi, Laboratorul de Anatomie Patologică, aparatură medicală modernă, specialişti cu cea mai mare experienţă ce pot diagnostica cu acurateţe rezultatele testărilor.
Invităm medicii de la Cabinetele Individuale (medicii de familie) precum şi alte societăţi, asociaţii (centrele de recoltare, laboratoare, etc.) din Bucureşti şi judeţul Ilfov, să se alăture institutului nostru, pentru participarea la acest subprogram şi pentru atingerea obiectivelor propuse şi anume:

-Reducerea incidenţei formelor invazive ale cancerului de col uterin şi mortalităţii datorate acestora;papanicolau

-Depistarea cancerului de col uterin în stadii precoce;

-Îndrumarea pacientelor cu leziuni precursoare sau incipiente către servicii medicale specializate de diagnostic şi tratament;

-Creşterea gradului de informare a populaţiei pentru utilizarea serviciilor de screening ca metodă de depistare precoce a cancerului de col uterin la persoane asimptomatice.