Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" pune la dispozitia pacientilor servicii de radioterapie prin echipamentele de teleiradiere si brahiterapie aflate in dotarea Laboratorului de Terapii cu Energii Inalte.(lrtei@iob.ro)

Medic coordonator: Dr. Ileana IONESCU tel: 0212271478

Asistent medical principal / asistent sef : Valentin Grosu / tel : 0212271431


Sectia de Radioterapie cu Energii Inalte a Institutului nostru ofera servicii de :

 1. Radioterapie externa conformationala 3D, cu colimator multilamelar si/sauprotectii personalizata. Iradierea se efectueaza cu ajutorul celor 2 acceleratoare liniare de tip Clinac iX ( fotoni cu energie 6 -15 MV). Achizitia CT a datelor anatomice se realizeaza la CT sim dedicate, CT Somatom Open Sensation si efectuarea planului de tratament cu sistemul de planning Eclipse. Sunt disponibile sisteme de contentie ( masti, saltele, cale) ce pot asigura o reproducere a pozitiei pacientului zilnic la aparatele de iradiere .

Telefon : 0212271431 Accelerator liniar V1
Asistenti medicali principali : Banu Valerica, Caluseriu Mihaela, Nibi Mioara, Ianole Gigi

Asistenti medicali : Alexe Lili, Balaban Oana, Tufeanu Geanina

Telefon: 0212271472 Accelerator liniar V2
Asistenti medicali principali: Vasilica Catalina, Grosu Angela
Asistenti medicali: Albu Marcela, Colita Andrei, Vizitiu Claudiu, Theodor Pana

 

2. Radioterapie externa 2D/3D (fascicule de electroni 6,9,10 MeV si fotoni 6 -15 MV) la aceleratorul liniar Siemens Mevatron Primus . Achizitia datelor pentru plan de tratament se realizeaza cu sistemul de plan de tratament Pinneacle si cu HP Simulix 1400 Simulator CT.
Telefon : 0212271431
Asistenti medicali principali : Valentin Grosu - Asistent Sef, Ene Steluta

3. Brahiterapie tip afterloading cu debit mare, pentru orice localizare abordabila prin tehnica afterloading (sfera genitala, rect,esofag),mulaje superficiale( tumori cutanate, pleoapa, san). Laboratorul dispune de 2 statii de brahiterapie Gamma Med HDR Plus cu sistem de planning Eclipse.
Telefon : 0212271486
Asistenti medicali principali : Vasile Raluca, Ivasc Veronel

 

DEPARTAMENTUL DE FIZICA MEDICALA

1. Dozimetrie prin aparatura de dozimetrie disponibila ( camera de ionizare, sonde de masurare in vivo, fantome pentru verificare panurilor de tratament, sisteme daily chek )

2. Consultanta privind organizarea si functionarea laboratorului de radioterapie ( expert acreditat)

3. Centru de pregatire si instruire pentru : medicii rezidenti , studentii la Universitatea Medicina si Farmacie “Carol Davila” si studentii la Universitatea Bucuresti – Facultatea Fizica Medicala

4. Cursuri de pregatire a fizicienilor medicali in domeniul radioterapiei si protectiei radiologice.
Telefon/Fax : 0212271494, 0212271397

Fizicieni medicali : Busuioc Laurentiu, Baciu Ancuta, Cipu Diana, Lupu Simona, Minciu Stefan, Puscasu Emil

Ing. Alexandru Cosmescu

 

DEPARTAMENTUL COMPUTER TOMOGRAF
Achizitia CT a datelor anatomice se realizeaza la CT sim dedicat, CT Somatom Open Sensation si efectuarea planului de tratament cu sistemul de planning Eclipse. Sunt disponibile sisteme de contentie ( masti, saltele, cale) ce pot asigura o reproducere a pozitiei pacientului zilnic la aparatele de iradiere . Se pot efectua punctii ghidate imagistic in scop de diagnostic.
Telefon : 0212271429
Medici specialisti imagistica medicala competenta RMN :
Dr . Magda Serbanescu
Dr. Oana Andrei
Dr. Andreea Ionescu

Asistenti medicali principali: Burcea Georgeta, Iancu Florian, Dudas Marita
Asistenti medicali: Zamfir Simona

 

REGISTRATURA MEDICALA
Registratori medicali : Cioara Bogdan, Bereanu Adela, Luta Doina

 

Organizare

• Sectia de radioterapie este astfel organizata incat sa poata asigura un flux zilnic de 250 de pacienti tratati prin radioterapie externa si 10 pacienti tratati prin radioterapie interna.

• Astfel, conex camerelor de tratament pentru radioterapie, brahiterapie si a celor dedicate pentru imagistica medicala, in care functioneaza aparatele mai sus mentionate, sectia de radioterapie are in dotare cabinete de consultatii, cabinet conturare 3D conformational pentru medicii radioterapeuti, department fizica medicala pentru efectuarea plan tratamentului dotat cu 4 statii de lucru plus statie demo dedicate studentilor, cabinet consultatii ginecologice, sali de curs, registratura.