Secţia clinică radioterapie ll

 

Localizata la etajul al VII-lea al Institutului Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucuresti, sectia Radioterapie 2 este, dintre cele 3 sectii de radioterapie existente in Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucuresti, singura sectie cu profil universitar, personalul medical indeplinind astfel un triplu rol in cadrul institutiei: medical, educational si de cercetare.

Pentru marea majoritate a cazurilor oncologice, in vederea cresterii eficientei radioterapiei asupra tesutului tumoral, este necesara asocierea acesteia cu chimioterapia. Astfel, pacientii ce efectueaza chimioradioterapie concomitenta necesita sa fie monitorizati atat de catre medicul radioterapeut, cat si de catre medicul oncolog. Sectia Radioterapie 2 se evidentiaza prin inclinarea catre aceasta nevoie a pacientului oncologic, in cadrul sectiei desfasurandu-si activitatea, in afara de medicii cu specializarea Radioterapie, si medici cu specializarea Oncologie medicala. Atat personalul medical, cat si cel auxiliar sunt pregatite pentru a asigura asistenta medicala, inclusiv managementul efectelor secundare, de cea mai inalta calitate pentru pacientii internati in cadrul sectiei.

Medicii radioterapeuti ce isi desfasoara activitatea in cadrul sectiei Radioterapie 2 detin o vasta experienta in administrarea tehnicilor moderne de radioterapie, atat ca forma de iradiere externa (3D-CRT, IMRT, VMAT), cat si de contact (brahi/curieterapie 3D). Totodata, medicii cu specializarea Oncologie medicala din cadrul sectiei Radioterapie 2 prezinta o experienta solida in prescrierea si administrarea terapiilor sistemice moderne (imunoterapie, terapie tintita).

Participarea continua la si organizarea de sesiuni stiintifice nationale, cat si internationale, precum si desfasurarea a multiple studii clinice sunt o dovada a pregatirii profesionale la cele mai inalte standarde a personalului medical ce isi desfasoara activitatea in cadrul sectiei Radioterapie 2.

Tumorile maligne necesita o abordare terapeutica multidisciplinara complexa ce trebuie administrata in centre de referinta in acest domeniu. Astfel, in cadrul sectiei Radioterapie 2 isi desfasoara activitatea medici ce trateaza cu inalt profesionalism tumori de sfera ORL, tumori cu localizare pelvina (ex. ginecologice, rectale, prostatice,..), tumori cerebrale, sarcoame de parti moi, sarcoame osoase, melanoame maligne, tumori bronhopulmonare etc.

Tratamentele administrate de catre personalul medical ce isi desfasoara activitatea in cadrul sectiei Radioterapie 2 pot fi efectuate in regim de internare continua (internare pe pat) sau de spitalizare de zi.

Radioterapia este administrata in Laboratorul de Radioterapie si Energii Inalte aflat la demisol, putandu-se efectua in prezent tehnici moderne de iradiere externa (3D-CRT, IMRT/VMAT) dar si brahi/curieterapie 3D. Chimioterapia, in functie de forma de internare, spitalizare continua sau de zi, este administrata in saloanele din cadrul sectiei Radioterapie 2, respectiv in saloanele din cadrul Spitalizarii de Zi a Institutului Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucuresti.

Sectia are in dotare 64 de paturi dedicate pacientilor oncologici, distribuite in 12 saloane cu 3-4 paturi, respectiv 8 saloane cu 2 paturi. Totodata, in dotarea sectiei exista 1 garderoba, 1 sala de mese si 1 sala de tratamente, toate destinate pacientilor.
In sectia Radioterapie 2, consultatiile sunt oferite de urmatorii medici:

 

Dr Rodica Anghel

profesor universitar UMF Carol Davila departament 8 şef disciplină oncologie, medic primar oncologie radioterapie, medic primar oncologie-medicală, medic primar imagistică medicală radiologie, competenţă management sanitar, doctor în ştiinţe medicale
Consultaţii m, j programări 0212271489 / 0212271195

 

Dr Xenia-Elena Bacinschi
şef de lucrări UMF Carol Davila departament 8, disciplină oncologie, medic primar oncologie radioterapie, medic specialist oncologie medicală, doctor în ştiinţe medicale. Şef secţie.

Consultaţii m 0212271377

 

Dr Irina Isacu
medic primar oncologie radioterapie, medic specialist oncologie medicală, doctor în ştiinţe medicale.

Consultaţii 0212271427

 

Dr Dragoş Mitulescu
medic primar oncologie radioterapie. 0212271404

 

Dr Ruxandra Ortansa Mitulescu
As Univ. UMF Carol Davila Departament 8, medic primar radioterapie, doctor in Stiinte Medicale

 

Dr Alexandra Budirincă
medic specialist radioterapie, doctorand

 

Dr Radu Iulian Mitrică

Asistent universitar UMF Carol Davila Bucureşti departament 8 disciplină oncologie medic specialist radioterapie

Doctor în ştiinţe medicale
Consultaţii 0212271195

 

Dr. Georgia-Luiza Serbanescu

Medic specialist Oncologie Medicala

Asistent Universitar Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila“, Departament 8, Disciplina Oncologie

Doctor in Medicina

 

Dr. Georgescu Mihai Teodor

Medic primar Radioterapie

Asistent Universitar la Disciplina Oncologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ București

Doctor în Medicină

Programari la telefon 021/2271195

 

Dr Oana Gabriela Trifănescu
medic specialist oncologie medicală, doctorand, consultaţii 0212271562

 

 

Asistent Şef: Giliola Dumitraşcu- asistent medical principal cu studii superioare

 

Registrator medical
Aida Ungureanu

 

14 asistente medicale generaliste din care 10 cu titlul asistent medical principal, 7 cu studii superioare; -
11 infirmiere
2 brancardieri

 

Coordonare departament radioterapie izotopică 11 paturi:


Dr Anca Mirela Zamfirescu
Tratament cu iod radioactiv pentru tumorile de tiroidă iodocaptante
Monitorizare prin controale scintigrafice şi ecografice ale pacienţilor trataţi