Sectia clinica Anestezie si Terapie Intensiva Sef Sectie Dr. Pantis Carmen Brandusa

Institutul Oncologic Bucuresti „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” este o institutie cu 581 paturi care deserveste anual aproximativ 25.000 pacienti, 14.000 dintre acestia având boala nou descoperita.
Sectia A.T.I. cu 34 paturi deserveste în medie 4.900 pacienti operati, precum si peste 300 pacienti critici, apartinând sectiilor nechirurgicale (chimioterapie, radioterapie, oncopediatrie).
De asemenea asigura anestezia pentru aproximativ 500 pacienti lunar.
Pacientul oncologic este adesea un pacient complex, supus unor terapii agresive (chimioterapie, radioterapie, chirurgie – interventii laborioase si de mare amploare) adesea combinate, îngrijirea complicatiilor aparute necesitând o terapie intensiva performanta, bine utilata si având acces constant la o medicatie specifica costisitoare.

Personalul sectiei este compus din:

3 – medici primari A.T.I. – Doctor în stiinte medicale
8 – medici primari ATI
23 - asistenti medicali generalisti – licentiati
25 – asistenti medicali generalist
23 – infirmieri

În sectia de ATI activeaza un personal foarte bine pregatit, uman, empatic, cu mare disponibilitate pentru dezvoltare profesionala si personala.
Activitatea este organizata în asa fel încât solicitarea extrema si sarcinile complexe sa se împarta între toti membrii echipei în mod egal, domnind o atmosfera de întrajutorare reciproca în slujba pacientului oncologic.