Inclus în structura secției clinice Radioterapie II, Compartimentul Terapie Izotopică funcționează ca unitate nucleară cu risc radiologic IV, prin utilizarea în terapie a surselor radioactive deschise, având ca atribuție principală efectuarea tratamentului cu izotopi radioactivi (ex. I-131, Re-188, Sr-89) pacienților, în regim de spitalizare continuă sau în regim de spitalizare de zi, individualizat și diferențiat, în raport cu starea pacientului, cu forma și stadiul evolutiv al bolii
Terapia cu Iod radioactiv I-131 reprezintă o procedură terapeutică specifică terapiei radionuclidice –Radioterapie cu Surse Deschise. Ea constă în administrarea de Iod radioactiv I-131, prezentat sub forma de capsule pentru administrare orală, în doze variabile, după un protocol specific. După administrare, pacientul devine „sursă radioactivă”, ceea ce impune izolarea acestuia în cadrul secției pentru un număr de 4-5 zile, în saloane special amenajate, până când nivelul radioactivității administrate scade sub limita maximă admisă de lege.
Prin urmare, există condiții speciale de amenajare și autorizare a unei secții de terapie radionuclidică și un circuit reglementat și autorizat al capsulelor de Iod radioactiv I-131.
Medic Primar Medicină Nucleară – medic coordonator; Medic Specialist Radioterapie
Fizician Medical Expert
Fizician Medical
Asist. Teguș Tincuța – Asistent coordonator
Asist. Dragomir Daniela
Asist. Nicorovici Claudia
Asist. Dumitrescu Aurelia